Installeer een warmtepomp met Energy Protect

En krijg een GRATIS officiële EPC-keuring van je woning t.w.v. €250!

Je woning duurzaam verwarmen en koelen? Bespaar met een warmtepomp!

Installeer nu een warmtepomp met Energy Protect en profiteer als lezer van de Gazet van Antwerpen van een gratis officiële EPC-keuring door een expert t.w.v. €250!

Vraag een gratis plaatsbezoek aan en geniet van je lezersvoordeel:
dsc 9731

Jouw lezersvoordeel: gratis officiële EPC-keuring door expert!

Het energieprestatiecertficaat (EPC) bevat een schat aan informatie:

 • Toont hoe energiezuinig je woning is a.h.v. een score en totale jaarverbruik
 • Wijst de energievreters in je woning aan (bv. gebrekkige isolatie, ontbreken van groene energie, etc.)
 • Bevat concrete tips om je energiekosten te verlagen en je EPC-score te verbeteren. Want hoe beter de EPC-score, hoe meer je woning waard wordt!


Installeer nu een warmtepomp met Energy Protect en krijg een gratis officiële EPC-keuring door een energiedeskundige ter waarde van €250!

Duurzaam verwarmen en koelen

Een warmtepomp haalt energie uit de omgevingslucht, een onuitputtelijke bron, om je huis te verwarmen en/of te koelen. Vervolgens brengt de warmtepomp de onttrokken lucht naar de gewenste temperatuur, met gebruik van elektriciteit of zelf opgewekte energie van zonnepanelen.

Deze innovatieve werking maakt van de warmtepomp de nieuwe, milieuvriendelijke manier van verwarmen en koelen.

ehsh x b b 001 08 installation pictures

Ongeëvenaarde rendementen en verbruik

Een warmtepomp onttrekt 75% van de energie aan de buitenlucht, wat het verbruik tot een absoluut minimum beperkt.

Dit wordt weerspiegeld in de SCOP, het gemiddelde rendement over een jaar. Systemen op gas of elektriciteit behalen een SCOP van ongeveer 1, wat betekent dat ze 1 kW energie nodig hebben om 1 kW warmte terug te geven. Bij warmtepompen is de SCOP minstens 3, wat hen minstens 3 keer zo efficiënt maakt.

epra d new ip13

Onze types warmtepompen

De verschillende types warmtepompen verschillen op het vlak van toepassingen en warmteafgifte. Ga te rade bij onze energie-experts om te weten welk type het best bij jouw behoeften past! Vraag je gratis plaatsbezoek aan via het formulier bovenaan deze pagina!


Lucht-water

Een lucht-waterwarmtepomp is een vorm van centrale verwarming waarbij de warmte afgegeven wordt aan water in afgiftesystemen zoals vloerverwarming of radiatoren. Je woning warmt dus op aan de hand van stralingswarmte.

ftxf a 03 002 installation pictures

Lucht-lucht

Een lucht-luchtwarmtepomp blaast warme of koele lucht actief de woning in. Naast koelingsbron in de zomer wordt dit type warmtepomp ook als extra verwarmingsbron gebruikt tijdens de koudere seizoenen.

energy protect climatisation split 04

Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler zorgt niet voor ruimteverwarming, maar voor de opwarming van sanitair water.
 

Klik voor meer info over de warmtepompboiler.

energy protect eau chaude

Is je woning geschikt voor een warmtepomp? Doe de check!

 1. Je woning is goed geïsoleerd
  In een slecht geïsoleerde woning gaat warmte verloren, waardoor de warmtepomp heel veel elektriciteit verbruikt om de gewenste temperatuur te bereiken.
   
 2. Je hebt overal (drie)dubbele beglazing
  Ramen zijn kwetsbare plaatsen voor warmteverliezen. Kies voor minstens dubbele beglazing zodat de warmtepomp minder hard hoeft te werken.
   
 3. Je hebt zonnepanelen
  Een warmtepomp heeft nog steeds elektriciteit nodig om te kunnen werken. Zonnepanelen helpen de energiekosten te drukken.
energy protect zonnepanelen installeren sunpower 004

Krijg een deel van je investering terug met premies

 • Lucht-luchtwarmtepomp: tussen de 300 en 480 euro
 • Lucht-waterwarmtepomp: tussen de 3.000 en 4.800 euro
 • Warmtepompboiler: tussen de 900 en 1.080 euro


Onder voorbehoud van wijzigingen door de overheid (bron: Vlaamse overheid). De premies worden toegelicht tijdens het plaatsbezoek.

energy protect premiegids aanvragen

FAQ over warmtepompen

 1. Vraag een plaatsbezoek aan via het formulier bovenaan op deze pagina
 2. Er komt een expert gratis bij je langs om een gepersonaliseerde offerte op te stellen
 3. Na ondertekening van de offerte spreken we samen een datum af voor de installatie

Ja, een warmtepomp werkt ook in de winter, al zal het rendement wel iets lager liggen. Een warmtepomp recupereert nu eenmaal warmte uit de buitenlucht. Hoe kouder het buiten is, hoe harder de warmtepomp zal moeten werken om je woning op te warmen tot de gewenste temperatuur. 

Door warmteverliezen te beperken met isolatie behaal je echter nog steeds mooie rendementen tijdens de koudere seizoenen.

Het verschil zit voornamelijk in de manier van warmteafgifte. Een lucht-luchtwarmtepomp draagt de opgewarmde of gekoelde lucht over aan de lucht in de ruimte, waarbij je de 'blazende' luchtstroom voelt. 

Een lucht-waterwarmtepomp geeft zijn warmte of koelte af aan de afgiftesystemen in je woning, zoals vloerverwarming of radiatoren. Die warmte of koelte straalt door je woning, zonder dat je de luchtstroom actief voelt.

De levensduur van een warmtepomp ligt rond de 15 à 25 jaar. Met een regelmatig onderhoud maximaliseer je niet alleen de levensduur, maar ook de algemene prestaties en rendementen van het systeem.

Absoluut! Vooral een lucht-luchtwarmtepomp is geschikt voor de koeling van ruimtes. De warme lucht wordt uit je woning afgevoerd terwijl koele lucht wordt ingeblazen, wat zorgt voor een snelle afkoeling.

Bij een lucht-waterwarmtepomp kan je het verwarmingsproces omkeren en koel water door de leidingen laten circuleren. Die koelte wordt vervolgens afgegeven aan je vloerverwarming en/of radiatoren, waardoor je woning geleidelijkaan afkoelt.

Voorwaarden van de actie

Deze actie is niet cumuleerbaar met andere promoties en niet bedoeld voor doe-het-zelvers. Daarnaast geldt deze actie enkel bij een minimumorder van €1060 incl. btw. De EPC-keuring is beperkt tot een maximale waarde van €250 en is niet van toepassing op de gemeenschappelijke delen van een gebouw.

Energy Protect garandeert niet de toekenning van de premies. Deze zijn wettelijk bepaald en worden toegelicht tijdens het plaatsbezoek.

Energy Protect zal je gegevens uitsluitend verwerken voor de gevraagde offerte en de aanvraag van de EPC-keuring, zoals beschreven in het privacybeleid van Group Protect.

iso protect sundae17

Een warmtepomp installeren doe je met Energy Protect!

 • RESCert installateur voor energiesystemen
 • Onmiskenbare expertise met zo’n 5.000 werven per jaar
 • Hoogste tevredenheidsscores: 95,7% tevredenheid
 • Nationaal actief met vestigingen bij jou in de buurt: Zwevegem, Mechelen, Gent, Genk, Gosselies en Braine l’Alleud
 • Officieel erkend door toonaangevende instanties
 • Exclusieve lezersvoordelen voor alle lezers van de Gazet van Antwerpen
group protect team foto

Ook een warmtepomp installeren?

Vraag je GRATIS plaatsbezoek aan via het formulier bovenaan op deze pagina en krijg een GRATIS officiële EPC-keuring t.w.v. €250!

werven aqua protect voor op site energy protect